Activiteiten Fablab Groningen

Kenniscentrum 3D-printen

Een van de belangrijkste activiteiten bij het Fablab is 3D-printen. De ontwikkelingen gaan razendsnel en bij Fablab zitten wij er altijd bovenop.

Zo hebben wij ervaring met het bouwen van diverse merken 3D-printers, kennis van nieuwe materialen en expertise bij het inzetten van 3D-printers in het onderwijs.

Docent Ontwikkel Teams

Er is veel mogelijk met digitale fabricagetechnieken. Hoe je dit introduceert is voor veel scholen en docenten echter nog een raadsel.

Fablab Groningen werkt samen met ScienceLinX om docenten wegwijs te maken in het maakonderwijs. Wij geven advies over leerlijnen en ontwikkelen met docenten lesmodules en vaardigheidstrainingen (Docent Ontwikkel Teams).

Virtual Reality Lab

In het Virtual Reality Lab wil Fablab deze nieuwe virtuele wereld zo toegankelijk mogelijk maken.

We zijn al even bezig digitale ontwerpen naar fysieke werkelijkheid te vertalen. Binnenkort maken we ook de vertaling de andere kant op, van fysiek naar digitaal.

Internet of Things

Internet of Things: iedereen heeft het erover maar niemand weet nog hoe het eruit gaat zien. Fablab organiseert workshops en activiteiten om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn.