De ‘smart’ bidon

Een slimme bidon die een holle ruimte heeft waarin een mobiele telefoon bewaard kan worden. Zo zit je nooit zonder drinken én telefoon.

Ontwerp: Eigen

Machine: Velleman Vertex K8400

Materiaal: PLA

“Wij zijn een groep van acht studenten aan de Hanzehogeschool Groningen en doen de studie Technische Bedrijfskunde. Samen met Fablab hebben wij een prototype kunnen ontwikkelen voor onze Student Company. De bedoeling van een Student Company is het opzetten van een bedrijfje, een product produceren, deze verkopen en het bedrijf weer liquideren, met als resultaat uitkering van dividend aan onze aandeelhouders.

Het product dat wij ontworpen hebben, is een bidon met inwendige opbergruimte voor een mobiel, sleutels en bankpassen, genaamd Bibente. Om dit product zo goed mogelijk te kunnen pitchen is een prototype erg gewild en daarbij hebben wij Fablab benaderd met de vraag of zij ons konden helpen. Wij werden met open armen ontvangen en over het resultaat zijn wij ontzettend tevreden. Fablab is een erg goed initiatief waarbij studenten gemotiveerd worden om creatief te zijn en hun eigen ideeën zelf vorm te geven.

Wij willen dan ook Fablab hartelijk bedanken voor hun ondersteuning!”

Eindresultaat bidon