DOT maakonderwijs
Cursusjaar 2021-2022
Maakonderwijs is leren door te maken, dingen uitproberen, fouten maken en daarop verder gaan. Het heeft als doel leerlingen nieuwe technieken en vaardigheden te leren, waarmee ze later verantwoord en oplossingsgericht technologie kunnen toepassen in een duurzame samenleving.
Als docent is het beginnen met maakonderwijs niet altijd eenvoudig. Hoe maak je jezelf de technieken eigen? Hoe ga je om met het verschillend niveau van jouw leerlingen? En hoe integreer je de technieken in het curriculum op school? In de DOT maakonderwijs kun je samen met een groep enthousiaste collega’s aan de slag en werken aan een leeromgeving waarin de nieuwsgierigheid van jouw leerlingen geprikkeld wordt en zij hun creativiteit kunnen ontwikkelen. Zin om mee te doen?
In de DOT (Docent Ontwikkel Team) school je jezelf en elkaar in de verschillende technieken die in een FabLab (een openbare digitale werkplaats) of een E-lab samenkomen. Verschillende thema’s komen voorbij, van virtual reality tot 3D-printen, van programmeren tot internet of things. Onder begeleiding van experts van het FabLab Groningen ga je aan het werk met een of meerdere onderwerpen naar jouw keuze. Als deelnemer leer je vanuit een praktische en vrije werkvorm om te gaan met deze technieken en jouw inspiratie en ideeën om te zetten in concrete lessen. De experts van FabLab Groningen bieden hierbij ondersteuning en waar mogelijk de middelen om toepasbare lessen te maken. Met elkaar willen we toewerken naar een aantal lessen als eindproduct.
We zouden het leuk vinden dit eindresultaat te presenteren op de Maker Faire in 2022.
Spreekt je dit aan? Schrijf je dan in voor deze DOT!
Programma en studielast:
DOT maakonderwijs bestaat uit 7 bijeenkomsten op vrijdagmiddag van 13:30 – 17:00 uur. In overleg met de deelnemers op het FabLab Groningen (https://www.fablabgroningen.nl/), Zernike Campus/Rijksuniversiteit Groningen, of een andere inspirerende locatie.
Data schooljaar 2021-2022
5/11, 3/12 (2021) – 21/1, 11/2, 11/3, 8/4, 20/5, 17/6 (2022)
Certificering
Deelnemers ontvangen een certificaat indien ze minstens 80% van de bijeenkomsten hebben bijgewoond en actief hebben geparticipeerd.
Tarief
Kosten 350 euro per deelnemer voor zeven bijeenkomsten.
DOT-leiding en informatie
Kerensa Strijker – kerensa@fablabgroningen.nl
FabLab Groningen – info@fablabgroningen.nl
Aanmelden
Meld je voor eind september 2021. Meld je op tijd aan. Maximum 10 mensen kunnen zich voor de DOT aanmelden. Bij minder dan vijf inschrijvingen, kan de DOT helaas niet doorgaan.