Lamp geïnspireerd op David Trubridge

Tijdens de open inloop op donderdagavond, kwam Bart langs om zijn eigen lamp te gaan maken met behulp van onze lasersnijder. Bart zijn eigen materiaal meegenomen, zodat hij alleen de lasersnijder hoefde te gebruiken.

 

Ontwerp: Eigen ontwerp geïnspireerd op een ontwerp van David Trubridge.

Machine: lasersnijder

Materiaal: berkenmultiplex 1,2 mm

 

Bart schrijft het volgende over zijn Fabmoment:

“In een kantoorpand in Utrecht had ik lampen zien hangen die gemaakt waren van houten onderdelen. Na wat speurwerk op internet kwam ik er achter dat ze van de hand van de ontwerper David Trubridge zijn. Hij heeft een mooie website waar je al zijn ontwerpen kunt zien: https://www.davidtrubridge.com/collection/lighting/

Ik heb zijn segmenten van een afbeelding omgewerkt naar een lijnenbestand in Illustrator. Vervolgens was het zoeken naar het juiste materiaal. 3 mm hout bleek te dik. Ik ben uitgekomen op 1,2 mm dik berkenmultiplex gekocht bij Krikken modelbouw. Dit kostte wel wat moeite omdat het een tijdje niet op voorraad was. Ik heb uiteindelijk voor M4 schroefjes van de Bauhaus gekozen om de segmenten te verbinden.

We hadden wel wat moeite om de juiste sterkte en snelheid van de laser in te stellen. Dit gaf in meer en mindere mate brandplekken aan de achterzijde van de segmenten. Ik heb ze allemaal schoongemaakt met schoonmaakazijn, maar dit is veel werk en gaat met wisselend succes, dus het loont om met wat proefjes de juiste sterkte te vinden.”

20160611_235713 PhotoGrid_1465585888361 Fablamp 20160612_112209