Open inloop

Onze open inloop is op:

  • Donderdag op het Smartlab in het Forum van 18:00-21:00 en is vooral gericht op 3D printen en scannen.
  • Vijdag van 10:00-14:00
  • Zaterdag van 10:00 – 14:00 (maandelijks, eerstvolgende inloop is op 13 augustus). Let op: bel voor toegang met 050 2111629

Reserveren kan via info@fablabgroningen.nl

Wat is open inloop?

Tijdens de open inloop kan je zomaar binnen lopen en rondkijken wat er in het lab gebeurt. Onze vrijwilligers op het lab zijn beschikbaar om je op weg te helpen met ontwerpen (2D en 3D), programmeren of het aansturen van de machines.

Kom gerust een keer kijken, laat je inspireren door de makers, medewerkers en projecten om je heen. Wanneer een machine vrij is kun je deze voor kleine projecten gebruiken. Voor grote langdurige projecten kun je beter een afspraak maken.

Hoe werkt het?

Wanneer je iets maakt betaal je voor het gebruikte materiaal en met een Fabmoment. Dit is een korte beschrijving van wat je hebt gemaakt en hoe je dit hebt gedaan. Een korte beschrijving en een foto/filmpje en natuurlijk je ontwerp wordt gedeeld met de wereldwijde Fablab-community.

Zo helpen we elkaar weer verder.

Op afspraak

Buiten de open inloop kun je elke dag afspraken maken tussen 10:00 en 17:00

Op afspraak, wat houdt het in?

Wanneer je al weet wat je wilt, kun je ook een machine reserveren. In overleg met ons kun je de machine zo lang reserveren als je wilt. Er zullen afspraken gemaakt worden over het soort en de hoeveelheid materiaal wat je hiervoor gebruikt.

De verschillende machines kun je gedurende de hele week huren, behalve tijdens de open inloop uren.

Je betaalt voor de huur van de machine (verschillende prijzen voor de verschillende machines) en voor het verbruikte materiaal.

Wat op deze momenten gemaakt wordt hoeft niet per se gedeeld te worden, al mag dit natuurlijk wel.