DSC_8770_smart grid LQ

WAT IS PLATFORM MAKER EDUCATION?

Deze vouchers worden vanaf 11 februari verstrekt en hebben als doel scholen in staat stellen om in samenwerking met een FabLab kennis te maken met maakonderwijs.

Er kunnen vouchers worden ingewisseld ter waarde van € 250,00 en € 500,00. Mocht dit bedrag ontoereikend zijn dan moet daarover met de school tot overeenstemming worden gekomen.

Bij verdeling van de vouchers wordt rekening gehouden met landelijke spreiding en geldt het principe van op=op. Er is namelijk een maximum bedrag van € 25.000 beschikbaar gesteld door de overheid voor dit thema.

Vraag hier je voucher aan.

AANBOD:

MAAK KENNIS MET  HET FABLAB

Voucher twv 250€

duur 1 a 1,5 uur, per klas
We splitsen de groep op in drieën en gaan allemaal 20 minuten bezig met de volgende activiteiten:

  • Kennismaking met het idee FabLab: open source, innovatie, en nog veel meer.
  • Het FabLab Groningen: we laten je alle machines zien aan de hand van voorbeelden en zetten er een aantal aan.  Wie durft  zijn mobieltje te laten graveren onder de lasersnijder?
  • Kennismaking met 3D printen: hoe gaat dat nou eigenlijk 3D printen en wat kun je allemaal maken? Wat is de toekomst?

DIGITAAL FABRICEREN BIJ HET FABLAB

Voucher twv 500€

duur 2 a 3 uur, per klas

In het FabLab splitsen we de groep op in drieën en gaan allemaal 45 minuten bezig met de volgende activiteiten:

  • Introductie op het idee FabLab: open source, innovatie, en nog veel meer.
  • Het FabLab Groningen: we laten je alle machines zien aan de hand van voorbeelden en zetten er een aantal aan.  Jullie eigen ontwerpen worden hier ter plekke gemaakt en mogen meegenomen worden naar huis.
  • Introductie 3D printen: hoe gaat dat nou eigenlijk 3D printen en wat kun je allemaal maken? Wat is de toekomst? We laten je stap voor stap zien wat er nodig is om met een 3D printer te werken en hoe je deze aanstuurt.

Bij deze optie bieden we lesmateriaal ter voorbereiding op school. Daarmee kun je op school alvast een ontwerp maken voor bijvoorbeeld de lasersnijder of de stickerplotter met een ‘open source’ programma. Deze ontwerpen maken we dan samen bij jullie bezoek aan het FabLab.